Powerbank – ett måste i framtiden

Framtiden ligger utan tvekan i alla våra olika mobila prylar som har letat sig ned i våra fickor under det senaste årtiondet. Allt från mobiltelefoner till musikspelare och trådlösa hörlurar etc. Det är svårt att tänka sig ett liv utan dem och de har i stort sett endast en enda nackdel – batteriet. För att vara just mobila behöver de använda sig av ett batteri som till slut kommer att ta slut eller förlora sin kapacitet med tiden. Istället för att slänga din pryl kan du investera i en powerbank för att förlänga batteritiden.

Välj rätt prestanda för dig

Det är viktigt att du väljer en powerbank som fungerar för dig och dina behov i vardagen. Många gånger beror det på hur du använder dina prylar och hur många olika prylar du har som behöver laddas. Om du är en person som ständigt kollar igenom Facebook, lyssnar på musik, tittar på Youtube eller kanske till och med behöver ladda dina sexleksaker kan ditt behov vara väldigt annorlunda jämfört med någon som är mer sparsmakad och inte har en hel drös med sexleksaker med sig på resan.

När du går till en affär för att köpa en powerbank är det relativt enkelt att jämföra de olika modellerna som finns. Alla powerbanks har något som kallas för mAh. För att deklarera enhetens strömstyrka eller hur mycket den kan ladda bör du kolla in det här värdet, det skrivs oftast i tusental såsom 4 000 mAh eller 10 000 mAh. Ju större kapacitet desto mer kan den ladda. Om din pryl t.ex. har ett batteri på 2 500 mAh kan en powerbank med 10 000 mAh ladda den fyra gånger.

Är din powerbank rätt för dina prylar?

Det är viktigt att du väljer en powerbank som passar de prylar som du redan äger. Detta är extra viktigt när det gäller de olika portar och anslutningar som finns. De vanligaste portarna som finns är USB-A och USB-C men även andra existerar. Det finns naturligtvis adaptrar som du kan använda dig av om en anslutning inte passar din pryl men färre sladdar är alltid bättre. Sedan finns det funktioner såsom Power delivery och Quick Charge. Det finns modernare prylar som har snabbladdningsfunktioner som du kan dra nytta av om din powerbank stöder dem. Kontrollera därför det innan köpet.

Även det som kallas för ”output” och ”input” är viktigt. Med ”output” menas hur stark ström din powerbank kan skicka ut till prylen. Starkare ström betyder snabbare laddning. Gällande ”input” fungerar det på samma sätt men då har det med att göra hur snabbt din powerbank kan laddas.

Ingen powerbank passar alla prylar och det är viktigt att du köper den som passar dina behov bäst. Tänk även på kvalitet när du handlar. Livslängden på din powerbank är utan tvekan en viktig del i ekvationen.