Få ditt mobilbatteri att vara längre

Är du trött på att ladda din mobil jämt och ständigt? Här får du några enkla tips och knep på hur du kan få ditt batteri att hålla längre.

Förr kunde det gå en längre tid utan att du behövde ladda din mobil, men med dagens smartphones är det svårt att låta det gå ett dygn innan den måste laddas. Tyvärr kommer du nog inte kunna få en hel veckas användning av en smartphone, utan att behöva ladda den. En stor del är på grund av de stora och ljusa skärmarna, tillsammans med Wi-Fi, Bluetooth och GPS. Om du följer råden som presenteras i denna artikel, och gör några ändringar i telefonens inställningar, bör du kunna förlänga batteriets livslängd en bra bit.

Dimma ljusstyrkan – förläng batteritiden

Även om du älskar din smartphones stora och färgstarka skärm, är det faktiskt batteriets dödliga fiende. Mer än någon annan komponent i din telefon förbrukar displayen batterilivslängden i en förödande takt. De flesta telefoner innehåller en automatisk ljusstyrka som automatiskt anpassar skärmens ljusstyrka för att passa omgivande belysningsnivåer. Detta läge använder mindre ström, än att köra hela skärmen med full ljusstyrka. Givetvis kommer du få ännu bättre resultat genom att ändra skärmens ljusstyrka ner till den lägsta inställningen som känns bra och sedan låt den vara där. Genom att göra detta kommer det förlänga batteriets livslängd dramatiskt!

Stäng av Bluetooth, Wi-Fi etc.

Oavsett hur mycket du älskar att använda Bluetooth med ditt handsfree-headset eller din trådlösa högtalare, så drar denna funktion mycket batteri. Genom att stänga av Bluetooth kan du förlänga batteritiden med en timme eller mer.

Precis som med Bluetooth, drar Wi-Fi mycket batteri. Stäng gärna av denna funktion när du går utanför dörren och där det inte finns Wi-Fi tillgängligt.

Stäng ner appar som körs i bakgrunden

Med en smartphone kan du köra flera appar samtidigt. Numera finns det appar för nästan allt, som till exempel appstyrda vibratorer. Du kan hitta sexleksaker här.

Appar bränner mycket batteri, eftersom varje app du kör använder en del av telefonens processcykler. Vissa appar är särskilt tunga för batteriet, som till exempel Facebook. Genom att ta bort appar som du inte använder, kan du drastiskt minska strömförbrukningen.

Stäng av pushnotiser

Många appar verkar vara på jakt efter nya uppdateringar, nyheter, meddelanden och annan information. När du får ett sådant meddelande lyser skärmen upp eller en lampa börjar blinka. Alla dessa saker förbrukar energi. Förmodligen vill du inte stänga av denna funktion för nya textmeddelande eller missade samtal, men att stänga av resten av dessa pushnotiser kommer att göra så att ditt batteri håller längre.

Om du tittar under inställningar i din smartphone kommer du se gott om alternativ för att inaktivera saker som sensorer eller funktioner du aldrig använder. Lär dig därför mer om din telefons funktioner, så ska du se att du inte behöver använda hälften av dem. På så sätt kan du stänga av dem och därmed få ett batteri som varar längre!