Smidiga handsfree headsets

Tycker du om att lyssna på musik när du är ute på stan? Kanske vill du även kunna ta emot samtal på ett smidigt sätt? För att slippa ta upp mobilen ur fickan är handsfree headsets en bra lösning och något som kan underlätta avsevärt för dig som ofta är på språng.

In-ear eller inte?

Det finns många olika varianter av handsfree headsets. Den största skillnaden är om de är så kallade ””in-ear”” eller inte. In-ear är precis vad det låter som: en liten snäcka som är utformad efter ditt öra och som du bekvämt lägger inuti örat. Så ser en vanlig handsfree ut, medan headsets vanligtvis går utanför huvudet. Gemensamt för dessa typer är att de har en inbyggd mikrofon som gör att du kan prata i telefon. Saknas mikrofon är det inte fråga om ett headset utan ett par vanliga hörlurar.

Vad är bäst?

När det gäller handsfree headsets kan det vara svårt att veta vad man ska välja. Traditionellt sett har headsets levererat bäst ljud eftersom de är större i storleken och därmed kan återge bas och diskant på ett bättre sätt. Dock kan det kännas otympligt med ett par stora lurar om man tränar eller bär mössa, så därför passar mindre snäckor bättre i dessa situationer. Det är helt enkelt dina egna förutsättningar och omständigheter som avgör vilken modell som passar dig bäst.

Portrait of a handsome young businessman wearing a headset in the office

Gör fler saker samtidigt

För de som är beroende av att lyssna på musik och tycker om att kunna ta ett telefonsamtal snabbt är det nästintill avgörande att ha ett par fungerande hörlurar med mikrofon. Inte bara går det snabbt att klicka av och på ett samtal eller musik, du kan också hålla på med din telefon samtidigt som du lyssnar, vilket vore svårt om du hade skärmen tryckt mot örat. Jabra levererar många handsfree headsets till människor som vill kunna använda sin smartphone som det moderna multiverktyg den faktiskt är.

Testa dig fram

Så vad är bäst för dig när det gäller handsfree headsets? Det enkla svaret är att du får testa dig fram. Om du prioriterar riktigt välljudande musik och inte pratar i telefon särskilt mycket är ett par ordentliga hörlurar ett bra alternativ. Om du arbetar mycket med händerna framför dig kan en hängande sladd vara i vägen; då kanske en bluetoothsnäcka passar bäst. Det alternativet är särskilt populärt inom byggbranschen där det kan vara direkt farligt att ha störande föremål i synfältet.

Välj efter dina behov

Oavsett vilket handsfree headsets du väljer är det viktigaste att du får en produkt som passar just dina individuella behov. Tänk efter och utvärdera alla dina vardagliga situationer, välj sedan det alternativ som skulle underlätta mest för dig. Vissa hörlurar har inbyggd bullerdämpning, vilket är särskilt lämpligt om du tillbringar mycket tid på högljudda ställen med mycket stim. Hör du till dem som vill förlora dig totalt i dunkande bas? Då är ett par ordentliga hörlurar rätta melodin. Bara du vet vad dina öron behöver!

Investera i din hörsel

Hörseln är ett av våra viktigaste sinnen och den är mer än värd att lägga pengar på. När du väl har köpt handsfree headsets kommer du troligtvis använda din produkt varje dag, eller iallafall flera gånger i veckan. Ge dig själv riktigt örongodis genom att satsa på kvalitet.