Vårda bilbatteriet för längre livslängd

När man köper en ny bil, eller ett nytt batteri till bilen, vill man naturligtvis att det ska fungera bra så länge som möjligt, för att man ska slippa kostsamma problem med bilen på grund av att batteriet har laddat ur. För att få så lång livstid som möjligt på sitt bilbatteri är det viktigt att man vårdar det på rätt sätt. Det gäller särskilt om man har ett fordon som ska stå stilla under långa perioder, eftersom batteriet sakta laddas ur även när bilen står stilla. Detta leder till slut till att batteriet förstörs, om man inte gör något åt det.

När man till exempel ska ställa av en bil inför vintern eller av någon annan anledning, är det därför viktigt att vidta vissa åtgärder först. Man bör börja med att kontrollera om batteriet har några sprickor. Om så skulle vara fallet måste man slänga batteriet och införskaffa ett nytt. Om batteriet är helt, bör man rengöra batteriets ovansida med hjälp av vatten och bikarbonat. Rengör även batteriets poler och anslutningar. Detta gör man för att smuts och fukt får självurladdningen att gå snabbare. För att skydda mot rost och korrosion bör man också göra rent, torka av och fetta in polskorna.battery-995257_960_720

Om man har ett bilbatteri som är påfyllningsbart bör man också fylla på destillerat vatten tills nivån ligger inom minimi- och maximigränsen. Medan bilen står avställd är det också mycket bra för batteriet att underhållsladdas, så att det inte laddar ur helt. Ett smidigt sätt att göra det är att använda en smart laddare, som automatiskt håller batteriet laddat på det optimala sättet. Genom att sköta om batteriet på det här sättet kommer du alltid att ha ett välfungerande batteri när du behöver det, och inte drabbas av några obehagliga överraskningar när du ska ta fram fordonet efter vintern. Du kan också spara pengar på reparationskostnader eller kostnader för ett nytt batteri.

Något annat man kan göra för att spara in på bilens kostnader är att dieseloptimera den. Genom att du dieseloptimerar din bil får den bättre prestanda samtidigt som den förbränner mindre bränsle, vilket gör att dina kostnader för bränsle minskar. Du kan få hjälp med dieseloptimering på Dieselkraft.se.